top of page

Authentieke bruine café
in Ravels-Eel

Over ons café

Bij Café Van Dun stapt u niet enkel binnen bij een gezellige bruine kroeg, maar begeeft u zich ook middenin een stukje lokale geschiedenis. Het was namelijk in het jaar 1933 dat Jan Van Dun en Maria de Witte de deuren van ons etablissement voor het eerst openden. Vijftien jaar later nam War Van Dun het stokje over van Jan Van Dun, waarna in 1957 de tweede generatie, War van Dun en Maria Ceusters, de uitbating op zich nam. Zij deden dat tot 2004, toen het zaakvoerderschap werd overgedragen aan Eric Van Dun en Lief Cortens, de derde generatie Van Duns.

Sinds kort is Café Van Dun in handen van Jasper Engelen en die heeft grote plannen voor het Ravelse dorpscafé bij uitstek. Zonder het lokale en bijna 100-jarige karakter van het café te veranderen, geeft hij het geheel een moderne touch. Na 7 jaar aan de hotelschool van VTI Spijker in Hoogstraten, waar hij in 2014 werd verkozen tot beste hotelschoolstudent van België, en heel wat voetstappen in het Ravels verenigingsleven wil hij jong en oud blijven verwelkomen bij Café Van Dun.

 

Het is dan ook niet gek dat heel veel verenigingen uit de regio, zoals de lokale fanfare, de toneelvereniging en verschillende sportverenigingen, het café als hun stamkroeg beschouwen. Een kaartspelletje, een gezellig partijtje biljart, wat darten of wat tafelvoetballen, het kan allemaal. Daarnaast worden er ook regelmatig live concerten en themafeesten georganiseerd.

bottom of page